Vloerpuzzel leggen, gasbrander erop en Calfven is een 30 km-zone

CALFVEN - De doorgaande route over Calfven is donderdagochtend na vijf maanden reconstructie officieel heropend. Wethouder Hans de Waal brandde een 30-kilometerbord op het kakelverse asfalt.

Geroutineerd leggen werklieden een vloerpuzzel van tien stukjes op het wegdek bij café Het Calfven. Stukjes rode rand, witte cirkel, zwarte cijfers 3 en 0. Dan krijgt de Woensdrechtse wethouder Hans de Waal een gasbrander in handen om het bord op het asfalt te fixeren. 

 1. Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere

  Doorstro­men van havo naar vwo? Op de ene school in West-Bra­bant gaat het eenvoudi­ger dan de andere

  WEST-BRABANT - Willen leerlingen na het behalen van hun havodiploma door naar het vwo? Dat kan op de ene West-Brabantse school al met een positief advies van de docent, terwijl de andere school een lijst met eisen voorstelt. Uit een rondgang van deze krant onder alle middelbare scholen met havo en vwo blijkt dat er grote verschillen bestaan over hoe scholen omgaan met ‘doorstromers’.
 2. Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Vanuit Bergen op Zoom en zelfs uit Antwerpen reden ze graag naar Scherpenisse. Het doel van de rit: een culinaire belevenis bij de Gouden Leeuw en later Vis aan de Markt. Totdat het restaurant van Maurice de Coninck, ruim een jaar geleden, dicht ging. De reden: een ook in financieel opzicht slecht verlopen scheiding. Natuurlijk heeft die vervelende afloop hem pijn gedaan. ,,Het was mijn levenswerk.''

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom