Volledig scherm
Vanaf hier volgend jaar met de fiets door het Halsters Laag. © Jan van de Kasteele

Vragen over fietspad Halsters Laag

HALSTEREN - Raadsleden Rian Govers-Gabriëls (VVD) en Louis van der Kallen (BSD) stellen het college van b en w vragen over het puin, dat de basis moet vormen van het fietspad door het Halsters Laag.

Het fietspad dat er moet komen, loopt van het Laageinde (de parallelweg van de A4) tot aan de het Oudlandsedijkje. En zal bestaan uit een puinlaag van zo’n 30 centimeter. Govers en Van der Kallen geven aan dat bewoners zich zorgen maken over de kwaliteit van het puin. Zo hebben zij geen kwaliteitseisen kunnen vinden. De twee raadsleden vragen zich af welke eisen er aan het puin gesteld worden en hoe die worden gewaarborgd.

Stabiliteit?

Zij vragen zich ook af of de puinlaag de benodigde stabiliteit geeft. Bewoners, gebruikers en belanghebbenden geven namelijk aan dat zij verwachten dat de bodem zal verzakken. Zij weten ook niet of er een onderzoek gedaan is naar de bodemgesteldheid. Of het pad ook gebruikt mag worden door tractoren, is ook niet bekend.

Govers en Van der Kallen stellen ook vragen over de procedure van het fietspad. Zo konden de bewoners alleen achteraf bezwaar maken in plaats van inspraak vooraf te geven. Het tweetal vraagt waarom er voor die werkwijze is gekozen en waarom er geen overleg heeft plaatsgevonden. 

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom