Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Vrouw bewoont illegaal pand Heerlesebaan, eigenaar vecht dwangsom van 10.000 euro aan

BERGEN OP ZOOM - Laurus Koole, de eigenaar van Heerlesebaan 4 in Bergen op Zoom, is het oneens met een dwangsom van 10.000 euro die door de gemeente is opgelegd. Reden om deze 'boete' aan te vechten bij de commissie Bezwaarschriften.

Koole wil op deze plek, waar voorheen een glastuinbouwbedrijf was gevestigd, een nieuw huis en vier ruimte-voor-ruimte-woningen neerzetten. Het gaat om een huis in de vorm van een langgevelboerderij en vier woningen met ongeveer duizend kubieke meter inhoud die de uitstraling krijgen van bijgebouwen/schuren. Zo ontstaat bebouwing met een landelijke karakter, een soort boerenerf.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom