De veertienjarige meiden Zoë Haast, Ilse van Tilburg en Sofie Ruedisueli (vlnr) krijgen een vuilniszak met flyer uitgebreid. Ze erkennen dat er veel troep wordt achtergelaten op het strand bij De Bergse Heide.
Volledig scherm
PREMIUM
De veertienjarige meiden Zoë Haast, Ilse van Tilburg en Sofie Ruedisueli (vlnr) krijgen een vuilniszak met flyer uitgebreid. Ze erkennen dat er veel troep wordt achtergelaten op het strand bij De Bergse Heide. © peter van trijen/pix4profs

Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

  1. Bergenaren krijgen alsnog een lintje: ‘Dit is toch wel heel persoonlijk, een goed alternatief’

    Bergenaren krijgen alsnog een lintje: ‘Dit is toch wel heel persoon­lijk, een goed alterna­tief’

    BERGEN OP ZOOM - Ruim twee maanden later kregen dertien Bergenaren vrijdag alsnog een koninklijk lintje. Niet opgespeld vanwege de anderhalvemeterregel, maar in een etui met daarin de medaille in de Orde van Oranje-Nassau. En zo verhuisde de traditionele lintjesregen vanwege de coronacrisis dit jaar naar het oude stadhuis. ,,Dit is toch wel heel persoonlijk, een goed alternatief”, aldus decorandus Peet Bakx (63).

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom