Volledig scherm
2015-08-17 16:35:09 AMSTERDAM - Een bruid en bruidegom op hun huwelijksdag. ANP JEROEN VAN DER MEYDE © ANP

Weer negeert een huwelijksstoet de verkeersregels in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft zaterdagmiddag wederom zijn handen vol gehad aan een huwelijksstoet die door Bergen op Zoom trok. Net als vorige week brak de stoet verschillende verkeersregels, wat bestuurders op een proces-verbaal kwam te staan.

Rond 13.30 uur maakten meerdere mensen melding bij de politie van overlast door bruiloftsgasten. De meldingen kwamen uit de omgeving van de Mimosastraat n Bergen op Zoom.

Met het voorval van vorige week nog in het achterhoofd, gingen agenten op de melding af. De gasten werden gewaarschuwd en gesommeerd om zich aan de geldende verkeersregels te houden.

Dat maakte weinig indruk op de deelnemers van de stoet die vrolijk toeterend verder reed door de stad. Daarop werd de hele rij auto's staande gehouden en zijn er processen-verbaal uitgeschreven. Voor welke overtredingen en hoeveel is niet duidelijk.

200 per uur

In het weekend van 8 en 9 september had de Politie Zeeland-West-Brabant te maken met twee vergelijkbare stoeten. In Bergen op Zoom werden andere weggebruikers afgesneden en in gevaar gebracht. Uiteindelijk werd een iemand aangehouden die met 200 per uur wegreed bij de politie. Ook in Vlissingen was de inzet van politieagenten nodig bij een uit de hand gelopen huwelijksstoet.

  1. BC De Waterstraot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    BC De Waterstra­ot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    HALSTEREN - Jong en oud is in het bouwkot in de weer, met de kwast of op een andere manier. De grote A-wagen van BC De Waterstraot is weer ontworpen door Perry Schuurbiers en ziet er veelbelovend uit. Verder veel bekende plaatjes, zoals in voorgaande jaren. Maar waar is toch die typische lucht van het bouwkot? De geur van polyester als belangrijkste bouwmateriaal?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom