Volledig scherm
© Thinkstock

Werkzaamheden Scheldeweg in Hoogerheide van start

HOOGERHEIDE - Het noordelijke deel van de Scheldeweg in Hoogerheide is sinds maandagochtend afgesloten. 

De Woensdrechtse wethouder Hans de Waal plaatste gisterochtend een groot hek op de weg. De Scheldweg en de naastgelegen Antwerpsestraatweg worden heringericht. ,,De weg wordt een fraaie entree voor het dorp”, zegt De Waal. ,,Dit gedeelte van de Scheldeweg wordt verkeersveiliger en groener gemaakt, zodat het beter aansluit op de rest van de Scheldeweg en de uitstraling krijgt die past bij Woensdrecht als groene fietsgemeente.” 

Wat er gaat gebeuren

De werkzaamheden nemen ruim een half jaar in beslag. Gisterochtend werd begonnen met het verwijderen van de betonverharding van de weg. De weg krijgt nieuwe asfaltverharding. De bewoners langs de weg klagen al vele jaren over de betonverharding die door het vele verkeer geluidsoverlast veroorzaakt. 

Van de naastgelegen Antwerpsestraatweg wordt de riolering vernieuwd en worden de straatstenen vervangen door asfalt. Op het gedeelte tussen de Doelstraat en de Rozenlaan komt een vrijliggend fietspad. 

Omleiding

De werkzaamheden duren tot eind van dit jaar er wordt in fases uitgevoerd. De herinrichting van De Scheldeweg duurt tot en met 19 juli waarna de weg weer open gaat. Tot die tijd wordt het verkeer omgeleid via de Bunkerbaan. 

Fietsers kunnen in deze fase nog wel gebruik maken van de Antwerpsestraatweg. Van 17 juni tot en met 5 juli wordt de rotonde Nieuweweg/Duinstraat aangepakt. Van 8 juli tot en met 22 november, wordt begonnen met de vervanging van de riolering en de verharding van Antwerpsestraatweg. 

,,Woningen en bedrijven langs de Antwerpsstraatweg blijven zoveel mogelijk bereikbaar”, belooft De Waal. Als afronding van de werkzaamheden worden er in december nieuwe bomen geplant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom