West-Brabant verwelkomt deelnemers Roparun: ‘Een vriendelijk woord, dáár gaat niemand dood van’

VideoROOSENDAAL - ,,Een vriendelijk woord, dáár gaat niemand dood van.” Samen met man John zit Sas Tissink al uren op haar strandbed langs de Zuster Marie Adolphinestraat in Ossendrecht, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Ostrecht on the beach'. 

Tweede Pinksterdag, 4.45 in de morgen. Ossendrecht verwelkomt de eerste deelnemers aan de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren. Lopend en fietsend zamelen ze geld in voor mensen met kanker. Het motto, al jaren: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom