Peter Bosse van Domaine Brabantse Wal is met de zomersnoei bezig. De druivenplanten zijn supergroen, zonder beregening. Ze hebben zulke lange wortels dat dat niet nodig id .
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Bosse van Domaine Brabantse Wal is met de zomersnoei bezig. De druivenplanten zijn supergroen, zonder beregening. Ze hebben zulke lange wortels dat dat niet nodig id . © Pix4Profs/Peter Braakmann

Wijnboeren blij met deze droge, hete zomer, maar ‘laatste zes weken zijn cruciaal’

OSSENDRECHT - Er is een branche die niet maalt om hitte en droogte: dat zijn de wijnboeren. Druivenplanten hebben namelijk zulke lange wortels dat je ze nooit hoeft te beregenen, de wortels reiken zeker een meter of vijf diep. Maar dat het een superopbrengst wordt, dat staat nog niet vast. West-Brabantse wijnboeren houden nog een slag om de arm. 

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom