BERGEN OP ZOOM - Ondernemer Frenk Theuns is tevreden over het verloop van tijdelijk restaurant Wild & Wijn op het Ravelijn in Bergen op Zoom. ,,Het is heel goed gegaan”, lacht hij. Als het aan hem ligt, dan komt het pop-up resturant volgend jaar zeker terug. ,,Maar daarvoor zijn we afhankelijk van wat de gemeente daarover denkt.”
Majda OuhajjiBron:BN DeStem
Het restaurant is deze week voor het laatst te bezoeken op het vestingwerk. In de tussentijd zijn veel Bergenaren er al komen eten. ,,Een enkeling zelfs twee of drie keer”, vertelt Theuns. Op het menu vonden zij onder andere wild zwijn, fazant en wild eend. Op veel avonden, vooral in het weekend, was het restaurant vol gereserveerd.
Vier keer in de week konden de eters ook een rondleiding over het Ravelijn krijgen, via SBM. ,,Op een maandag na zaten de rondleidingen bijna allemaal vol. Dan heb je het over ruim 300 mensen”, zegt Theuns.
Het wildconcept past ook prima in een bosgebied, als we moeten verhuizen
Frenk Theuns
Wild & Wijn is een concept van Theuns, samen met René en Astrid Vermeulen van ‘t Spuihuis. Het zijn ook de initiatiefnemers van het jaarlijkse aspergerestaurant in Wouw. Theuns: ,,We gaan het nu evalueren en kijken wat we volgend jaar kunnen doen.” Wat hem betreft komt het pop-up restaurant terug op dezelfde plek. Maar het is nog niet bekend wat de gemeente Bergen op Zoom daarvan vindt. In de tussentijd is er kritiek geweest op de locatie, van BSD-voorman Louis van der Kallen. Hij noemde het disrespect voor het cultuurhistorische karakter.
Theuns: ,,Wij vonden het een heel mooie locatie, die op deze manier goed is gebruikt. Hoe vaak krijg je zesduizend mensen op het Ravelijn?” Maar de ondernemer heeft ook al een alternatief in gedachten: ,,Het wildconcept past ook prima in een bosgebied, als we moeten verhuizen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.