Volledig scherm
Jeffrey van Agtmaal, tweede van links, wordt tijdelijk weer Brabants Statenlid voor het CDA. Hij blijft wethouder in de gemeente Woensdrecht, waar hij onlangs opnieuw werd geïnstalleerd. Links op de foto zijn collega Henk Kielman, rechts Lars van der Beek en Hans de Waal, staand gemeentesecretaris Annette Baart en burgemeester Steven Adriaansen. © Peter de Brie

Woensdrechtse wethouder Van Agtmaal tijdelijk ook weer Statenlid

HOOGERHEIDE - Jeffrey van Agtmaal, net begonnen aan zijn tweede termijn als wethouder in de gemeente Woensdrecht, keert tijdelijk terug als Brabants Statenlid voor het CDA.

,,Van 2011 tot 2015 was ik al Statenlid, het laatste jaar ook al in combinatie met het wethouderschap. Bij de Statenverkiezingen in 2015 kwam ik er net niet in, maar was wel tweede lijstopvolger", aldus Van Agtmaal.

Quote

Uiteraard doe ik niets dat mijn werk voor Woensd­recht qua tijd, functione­ren of integri­teit zou belemmeren

Jeffrey van Agtmaal, wethouder gemeente Woensdrecht

Toen CDA-Statenlid René Kuijken onlangs van baan wisselde, werd eerst Brigitte van Haaften gevraagd. ,,Maar die bedankte", zegt Van Agtmaal. ,,Dus vroegen ze of ze mij mochten invliegen. Dat kwam vorige week uit de lucht vallen. Uit loyaliteit aan de partij wil ik dat wel doen."  Hij wordt 29 juni geïnstalleerd.

Van Agtmaal overlegde eerst met de CDA-fractie en het college in Woensdrecht. ,,De Staten vergaderen vrijdagmiddag, met uitloop in de avond. Dat is te combineren met het wethouderschap. Uiteraard doe ik niets dat mijn werk voor Woensdrecht qua tijd, functioneren of integriteit zou kunnen belemmeren. Dat heb ik de raadsleden woensdag ook gemeld."

Van Agtmaal verwacht extra drukte van september tot en met november. ,,Daarna ligt het vrijwel stil vanwege de Statenverkiezingen in maart 2019. Dan stop ik weer. Ja, ik heb er wel zin in. Qua netwerk is het ook wel goed dat er een extra Statenlid uit West-Brabant bij komt."

  1. Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom
    PREMIUM

    Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Vanuit Bergen op Zoom en zelfs uit Antwerpen reden ze graag naar Scherpenisse. Het doel van de rit: een culinaire belevenis bij de Gouden Leeuw en later Vis aan de Markt. Totdat het restaurant van Maurice de Coninck, ruim een jaar geleden, dicht ging. De reden: een ook in financieel opzicht slecht verlopen scheiding. Natuurlijk heeft die vervelende afloop hem pijn gedaan. ,,Het was mijn levenswerk.''

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom