Volledig scherm
Woonwagenbrand aan Eikenlaan in Halsteren © Instagram wijkagenten Bergen op Zoom

Woonwagen gaat in vlammen op in Halsteren

HALSTEREN - Aan de Eikenlaan in Halsteren is zondagochtend even voor 06.00 uur brand uitgebroken in een woonwagen. Om 06.50 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Niemand raakte gewond. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. 

Er was sprake van een uitslaande brand. Door een zogenoemd waterscherm te leggen kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastliggende woonwagens. De woonwagen waarin de brand uitbrak raakte zwaar beschadigd.

Bij de brand ontplofte een gasfles. Of de ontploffing de oorzaak of het gevolg was van de brand, kon de woordvoerder niet zeggen. ,,Maar meestal is een ontplofte gasfles niet de oorzaak.”

De gemeente adviseerde omwonenden via Twitter om ramen en deuren dicht te doen bij rook- of stankoverlast, en ventilatiesystemen uit te schakelen.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom