Medewerkers van waterschap Brabantse Delta en Defensie oefenen aan de Noordlandseweg in Bergen op Zoom met een mobiele noodwaterkering. Doel van de oefening is voorbereid zijn op een mogelijk gebruik van het Volkerak Zoommeer als waterbuffer. Dit was in 2019, het waterschap heeft zeker twee keer per jaar rampenoefeningen.
Volledig scherm
Medewerkers van waterschap Brabantse Delta en Defensie oefenen aan de Noordlandseweg in Bergen op Zoom met een mobiele noodwaterkering. Doel van de oefening is voorbereid zijn op een mogelijk gebruik van het Volkerak Zoommeer als waterbuffer. Dit was in 2019, het waterschap heeft zeker twee keer per jaar rampenoefeningen. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Zo zorgt het waterschap ervoor dat West-Brabant droge voeten houdt

BERGEN OP ZOOM - Water, het kwam met bakken uit de hemel de afgelopen weken.  Het noodweer in Duitsland, België en Limburg zorgde voor talloze overstromingen.  Al dat water moest uiteindelijk richting zee, door Brabant. Hoe is daar op voorbereid?

  1. Van ‘optredens’ voor familie tot regisseur bij grote gezelschappen: ‘Jongeren moeten kunnen spelen’
    PREMIUM
    Interview Jan Dua

    Van ‘optredens’ voor familie tot regisseur bij grote gezelschap­pen: ‘Jongeren moeten kunnen spelen’

    BERGEN OP ZOOM - Als jochie zette Jan Dua zijn eerste stappen in de Bergse toneelwereld. Hij was medeoprichter van een theatergroep en groeide uit tot regisseur. Net klaar met ‘All Shook Up’ van The MusiCompany staat volgende week Toneelvereniging Première met ‘Peer’ op de planken. ,,Ik wil dat mijn publiek meegezogen wordt in het verhaal.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom