Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf 23 april, de dinsdag na Pasen, gaat de Zoomdam in Bergen op Zoom vanwege werkzaamheden vijf maanden dicht voor fietsers, auto's en bussen. Een oproep van het Comité Halsterseweg om voetgangers wel doorgang te geven, kan volgens de gemeente om veiligheidsredenen niet worden gehonoreerd. © Pix4Profs/Peter Braakmann

‘Zoomdam moet hermetisch dicht, ook voor voetgangers’

BERGEN OP ZOOM - De afsluiting van de Zoomdam vanaf 23 april dwingt voetgangers maandenlang tot een te grote omweg, stelt het Comité Halsterseweg Pro Fietsstraat. Maar volgens de gemeente moet de kruising hermetisch dicht om de veiligheid te garanderen.

Bij conflictpunt Zoomdam komen Halsterseweg, Boerenverdriet, Stulemeijerlaan en Noord- en Zuidzijde Zoom samen. Omdat de Halsterseweg toch op de schop moet voor ondergronds werk, wordt meteen de rommelige kruising grondig heringericht, onder meer met een nieuwe rotonde bij ‘t Rijks.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom