Volledig scherm
Wat de PvdA betreft moet de Ster van Lepelstraat terug als optie voor een bedrijventerrein. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Zorgen om gebrek aan bedrijventerreinen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Waar kunnen nieuwe bedrijven zich nog vestigen in de gemeente Bergen op Zoom? Het antwoord is nu vrij simpel: bijna nergens. Met uitzondering van Oude Molen in Halsteren zijn alle bedrijventerreinen binnen de gemeente ver uitverkocht. De Bergse politiek maakt zich daar ernstig zorgen om.

Het college van burgemeester en wethouder schrijft in een verslag dat het op zoek wil gaan naar 65 hectare grond waar bedrijven zich kunnen vestigen.

Schade voor economie

En daar moet vaart achter, vindt Joey van Aken van de PvdA. ,,Hoe langer we wachten, hoe meer economische schade dat oplevert”, zei hij woensdag tijdens een vergadering. ,,En dat willen we niet.” Dus moet de gemeente zo snel mogelijk op zoek naar die 65 hectare grond, zegt hij. ,,Waarbij we de Ster van Lepelstraat ook betrekken.”

In 2018 is onderzocht of de Ster van Lepelstraat ontwikkeld kan worden als bedrijventerrein. Het gaat om 15 hectare. Volgens het college is dat voorlopig geen optie, omdat er nog teveel haken en ogen aan kleven. Het is financieel moeilijk om rendabel te maken. Als het aan Van Aken ligt, wordt dat gebied wel meegenomen in de toekomst. ,,En de Auvergnepolder nemen we wat ons betreft ook mee.” De coalitie heeft juist afgesproken de komende jaren dat gebied in Halsteren ongemoeid te laten.

Volgende maand update

VVD’er Joost Pals is ook benieuwd naar de toekomst, maar waarschuwde ook. ,,Het moet niet gaan om zware industrie, maar om bedrijven die de lokale economie versterken. Dat bereik je door midden- en kleinbedrijven aan te trekken en bedrijven die veel arbeidsplaatsen bieden.”

Wethouder Evert Weys zegt dat het zijn bedoeling is om binnen de gemeentegrenzen gronden te vinden voor het bedrijventerrein. Hij verwacht volgende maand een update te kunnen geven over de inventarisatie van gronden die de afgelopen tijd is gedaan.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom