Volledig scherm
© ANP

1.200 euro aan bittergarnituur op afscheidsreceptie Verdaas

Ex-PvdA-staatssecretaris Co Verdaas vindt zichzelf geen graaier, zo meldde hij afgelopen maandag. Maar buiten het feit dat hij honderden euro's onterecht declareerde, schijnt hij een receptie met een prijskaartje ook niet af te keuren. De afscheidsreceptie, die vorige week plaatsvond, kostte de provincie Gelderland een slordige 6.000 euro: waarvan 1.200 euro aan bitterballen en vlammetjes.

De Telegraaf meldt dat de cijfers afkomstig zijn uit het overzicht dat de provincie deze week heeft verstrekt op verzoek van voormalig Statenlid Toine van Bergen (SP). Uit het kostenoverzicht valt op te maken dat er tijdens de receptie in Gelderland vorige maand ruim 1200 euro is uitgegeven aan bitterballen en vlammetjes. Aan drank werd zevenhonderd euro uitgegeven, terwijl de receptiezaal voor dik 400 euro was aangekleed met planten.

Toine van Bergen onderzocht als statenlid het dubieuze declaratiegedrag van Verdaas als gedeputeerde in de provincie Gelderland, waardoor Verdaas uiteindelijk al na een maand na zijn aantreden als staatssecretaris weer moest aftreden.