Volledig scherm
Archiefbeeld © thinkstock

13 jaar cel geëist voor doodslag weduwe

De 57-jarige Gerrit K. uit Apeldoorn moet voor 13 jaar achter de tralies voor het doden van de Zwolse weduwe Tillema. Dat eiste het Openbaar Ministerie (OM) vandaag in de rechtbank in Zwolle.

De vrouw werd op 9 juli vorig jaar dood onderaan de trap in haar herenhuis in de binnenstad van Zwolle gevonden. De schouwarts constateerde een natuurlijke dood door een val. Het lichaam werd gecremeerd. Pas toen familieleden ontdekten dat ruim 18.000 euro van haar rekening was overgemaakt op de rekening van K. op de dag van haar dood, werd gedacht aan moord of doodslag.

Een tweede deskundige die het lichaam niet meer kon onderzoeken, meende dat een simpele val van de trap de schedelbreuk van het slachtoffer niet kan verklaren. K. had geldnood. De weduwe had hem geregeld geld geleend, maar stopte daarmee na een juridische procedure in februari 2012, zei de officier van justitie. 'En dan zou ze nu spontaan het grootste bedrag ooit naar hem overgemaakt hebben?'. De weduwe is volgens het OM in de maanden na februari nog met een mes bedreigd door de Apeldoorner. Ook zijn bloedsporen van het slachtoffer op het colbert gevonden dat de verdachte die dag droeg.