Michiel Wiersinga bood zaterdag zijn ontslag aan in Epe, na net iets meer dan drie maanden wethouder te zijn geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Wiersinga bood zaterdag zijn ontslag aan in Epe, na net iets meer dan drie maanden wethouder te zijn geweest. © Gemeente Epe

144.630 euro wachtgeld voor 3 maanden werk... Eper wethouder stapt op lucratief moment op

De afgelopen weekeinde opgestapte Eper wethouder Michiel Wiersinga heeft zijn ontslag op een lucratief moment aangeboden. Voor de korte tijd dat hij deel uitmaakte van het plaatselijke college van B en W is de gemeente hem - bovenop het salaris dat hij kreeg - 144.630 euro wachtgeld verschuldigd. Was hij tien dagen eerder vertrokken, dan had dit de gemeente ruim 100.000 euro bespaard.  

146 reacties

 • B. Leur

  1 jaar geleden
  Gekkenwerk. Zo'n man kun je toch nooit meer serieus nemen? Politieke carriere voorbij neem ik aan
 • Piet Moenen

  1 jaar geleden
  IkdIkdenk dater nodig gesensabiliseerd moet worden; en natuurlijk. FUNCTIE ELDERS.
 • Ryan Oneill

  1 jaar geleden
  Dit moet en mag niet meer! Kabinet rutte doe er wat aan!!! Hoeveel bedrijven zijn er afgelopen jaren failliet verklaard en zitten in zak en as. En dan gaat meneer even 3 maanden werken en krijgt gelijk een ontslag premie mee waar anderen meer dan 5 jaar voor moeten werken. De wetten in Nederland moeten snel en drastisch veranderen voordat het steeds erger gaat worden. Het is niet voor niets dat beleid en debiel uit dezelfde letters bestaan!
 • Heleen Verhoef

  1 jaar geleden
  Na 30 jaar werken krijg ik mijn ontslag wegens blijvende arbeidsongeschiktheid. Ik denk dat de wethouder nog geen week kan doen met mijn transitievergoeding. Een schijntje voor je 30 jaar stuk werken. En zie dan deze man, na 3 zogenaamd zware maanden een bedrag incasseren waarvan ik alleen maar kan dromen. En nu maar hopen dat ik mijn huis niet kwijtraak. Verschil moet er zijn.
 • René Bakker

  1 jaar geleden
  @annemiek meihuizen-ten hove ...u zou die anderhalve ton weigeren?🤣🤣🤣🤣🤣
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”