De Mobiele Eenheid zoekt naar sporen in de omgeving waar de vermeende drugscrimineel Aran de Jong werd doodgeschoten, in november
Volledig scherm
De Mobiele Eenheid zoekt naar sporen in de omgeving waar de vermeende drugscrimineel Aran de Jong werd doodgeschoten, in november © ANP

15.000 euro voor oplossing moord Aran de Jong

De hoofdofficier van justitie in Den Bosch looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip over de moord op de Eindhovense drugsverdachte Aran de Jong. De politie heeft dat maandag bekendgemaakt in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Aran de Jong (41) werd op 17 november in de buurt van zijn huis in Eindhoven doodgeschoten. De politie toonde maandagavond beelden van bewakingscamera's aan het huis. Op de slechte beelden is te zien hoe een gemaskerde man op de Eindhovenaar het vuur opent.

Het slachtoffer was destijds vrij uit de gevangenis in afwachting van zijn strafzaak die twee weken later zou beginnen. Volgens het Openbaar Ministerie was hij de leider van een drugsbende die hasj importeerde uit Pakistan en hasj en hennep exporteerde naar Italië en Engeland.

De politie vraagt zich nog af of het gaat om een afrekening in het criminele circuit, een zakelijk of een privéconflict.