Volledig scherm
De woning aan de Barbusselaan in Amsterdam-Zuidoost waar de brand woedde. © hanneloes pen

16 jaar geëist tegen man die eigenaar logeeradres Amsterdam doodde

Tegen een 29-jarige Poolse man is zestien jaar cel geëist omdat hij een 54-jarige man zou hebben gedood en diens woning in brand zou hebben gestoken. Het slachtoffer werd tijdens het blussen van de woning in Amsterdam-Zuidoost gevonden.

De verdachte logeerde enkele dagen bij de Amsterdammer en heeft verklaard dat hij razend werd toen hij 's nachts wakker werd omdat zijn gastheer hem betastte. Hij stompte en trapte het slachtoffer en sloeg met kracht een fles tegen zijn hoofd, waardoor de man overleed. Om zijn sporen uit te wissen stichtte de Pool vervolgens brand, op zeker twee plaatsen in het huis.

De officier van justitie verwijt het de man ook dat de brand ingrijpend was voor omwonenden, die soms tot wel maanden niet in hun eigen huis konden verblijven.

De Pool werd vorig jaar uitgeleverd aan Nederland, nadat hij eerst een celstraf in zijn vaderland had uitgezeten.

  1. Man (77) maakte schaamteloos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Man (77) maakte schaamte­loos misbruik van jonge Thaise meisjes

    Een 77-jarige Nederlander heeft vandaag bij de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van vier jaar tegen zich horen eisen, omdat hij jonge kinderen seksueel zou hebben misbruikt in Thailand en de Filipijnen. De man had honderden zelfgemaakte afbeeldingen en video’s van kinder- en dierenporno in zijn bezit. ,,Hij wist dondersgoed dat de kinderen in een uitzichtloze situatie zaten en maakte hij daar schaamteloos misbruik van”, aldus de officier van justitie.