Volledig scherm
De vrouw werd met de bijtende stof overgoten toen ze stond te wachten bij basisschool De Molenhoek in Oisterwijk. © Google Maps

2,5 jaar cel geëist tegen man die ex verminkte met bijtende stof

Tegen de 47-jarige Oisterwijker die op maandag 3 april een vrouw met bijtende vloeistof zou hebben bespoten, is 2,5 jaar cel geëist. Het slachtoffer, zijn ex-partner, liep bij de aanval brandwonden aan haar been op. 

Het incident speelde zich af op straat bij basisschool De Molenhoek aan de Postelein in Oisterwijk. De vrouw stond daar te wachten om haar kind van school af te halen, toen de man aan kwam rijden. Hij bespoot het slachtoffer met zuur en bedreigde haar.

De verdachte sloeg na de aanval op de vlucht maar kon een dag later worden ingerekend. De man was lid van de vrijwillige brandweer in Oisterwijk. Hij is direct op non-actief gesteld.

Brandweerman

Dat de man brandweerman was, mag volgens de officier van justitie strafverzwarend werken. Er was grote kans dat het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel zou overhouden aan de aanval.

Volgens de advocaat van de verdachte is er minimaal bewijs tegen de Oisterwijker. Maar er waren meerdere getuigen van het incident bij de school. 

Verslaggever Erik van Hest doet via twitter verslag vanuit de rechtbank in Breda.