Volledig scherm
PREMIUM
© Marlies Wessels

2,5 ton voor zieke Shymo (19), maar tóch geen behandeling in Amerika

Shymo Korver (19) uit Westzaan haalde bijna 2,5 ton op voor een kankerbehandeling in Amerika, maar de reis ging niet door. Nu wordt ze behandeld in Nederland. ,,In mijn droom stap ik uit mijn rolstoel en ren rondjes door de kamer.”

Shymo had haar koffer al klaarstaan. Mocht ze groen licht krijgen voor een experimentele kankerbehandeling in een kinderziekenhuis in Washington, zou ze à la minute een vliegticket boeken.

De Westzaanse heeft een diffuus midline glioom, een zeldzame en agressieve vorm van kanker die slechts tien tot vijftien kinderen in Nederland jaarlijks treft. De kanker heeft haar tot haar middel verlamd. Er is geen geneesmiddel en de prognose is dramatisch. Met bestralingen en chemo kan alleen tijd worden gewonnen, maar vaak niet meer dan een jaar.

  1. ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’
    Poldercrash

    ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’

    Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.