Abdessamad Bouabid: 'Marokkanen zijn vaak negatief in het nieuws Dat trek ik me aan.' FOTO JAN DE GROEN
Volledig scherm
Abdessamad Bouabid: 'Marokkanen zijn vaak negatief in het nieuws Dat trek ik me aan.' FOTO JAN DE GROEN

200.000 euro voor onderzoek beeld Marokkanen in de media

Als jonge, criminele Marokkanen het nieuws weer eens domineren, schudt Abdessamad Bouabid (28) teleurgesteld z'n hoofd. Daar gáán we weer. De criminoloog gaat nu onderzoeken wat voor impact het negatieve imago op Marokkaanse jongeren heeft.

 1. LIVE | Maatregelen weer aangescherpt in delen van Frankrijk, QR-codes blijven nog wel even
  Coronavirus
  56

  LIVE | Maatrege­len weer aange­scherpt in delen van Frankrijk, QR-codes blijven nog wel even

  Het aantal mensen dat vanwege corona in het ziekenhuis belandt, stabiliseert. De afgelopen week werden 541 patiënten opgenomen, minder dan de week ervoor. Ook het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalde in een week tijd van bijna 4000 naar ruim 2200. Nederlanders zullen nog zeker tot na komende winter gebruik moeten maken van QR-codes om te reizen en om toegang te krijgen tot evenementen en uitgaansgelegenheden. Dat is de verwachting van verschillende virologen en epidemiologen waar BNR mee sprak. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. Lees hier het liveblog van de afgelopen dagen terug.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”