300 euro voor invalidenkaart terwijl het even verderop gratis is: ‘Moet landelijk tarief komen’

met video en kaartDe kosten van een gehandicaptenparkeerkaart liggen per gemeente flink uit elkaar. Waar je in Ermelo en Deurne geen cent hoeft neer te leggen, moet een inwoner van Loon op Zand of Montfoort ruim 300 euro betalen. ,,Deze prijsverschillen zijn belachelijk”, reageert kaarthouder Thérèse Benschop uit Montfoort.

44 reacties

 • Andre Janssen

  2 maanden geleden
  Ik heb zelf ook een invalidekaart en een eigenparkeer plaats voor mijn woning. Voor de kaart betaal is rond de 70 euro, en voor de paal eenmalig 330 euro. Ik heb daar geen enkele moeite mee, omdat ik denk dat deze bedragen en de kosten aardig overeenkomen. 330 euro lijkt veel, maar daar zit een vergunning bij, een paal en 2 borden, het plaatsen van de paal en het schilderen van een kruis. Waar ik wel moeite mee heb is, dat ik die 70 euro elke 5 jaar mag betalen, ik heb een chronische handicap.
 • Andre Janssen

  2 maanden geleden
  @ Mb Van Hoek. Wat een kletsverhaal (het klopt wel dat er veel misbruik van de kaart wordt gemaakt). Als de auto met het kenteken er niet meer is, zal de parkeerpaal en nummerbord worden verwijderd. En als dit niet is gebeurd, kan de "hele familie" er nog steeds niet gaan staan, tenzij een bekeuring willen riskeren van 350 euro. Je mag er immers niet parkeren met een afwijkende nummerplaat.
 • edmond koning

  2 maanden geleden
  In nl denken we dat we alles maar gratis moeten krijgen en dat de overheid een geldkraan is. Maar als de belastingen omhoog gaan breekt de hel los
 • Walther Woortman

  2 maanden geleden
  Had eerst een invalidenkaart en moest opnieuw gekeurd worden, bleek de regel van 200 meter naar 100 meter te zijn gegaan en kreeg ik geen invalidenkaart meer. Wel kon ik een gemeente invalidekaart krijgen, alleen te gebruiken in de eigen gemeente, waar je zelden hoeft te betalen voor een parkeerplek. Voor die kaart moest ik da wel ruim 120 euro betalen. Heb hier maar van af gezien en blijf wel thuis zitten. Er is geen ziekenhuis in onze gemeente en daarvoor gebruikte ik hem hoofdzakelijk.
 • Jos Daams

  2 maanden geleden
  Rechtsongelijkheid denk ik. We wonen in hetzelfde land. Loonbelasting is overal hetzelfde. Lokale belastinge kunnen zeer verschillend zijn. Zit je ex in de bijstand dan komt de gemeente Rotterdam bij jou aankloppen. Amsterdam niet. Allerlei lokale belastingen kunnen zeer uiteenlopen. Zou niet moeten kunnen naar mijn mening
 1. Twintig jaar na de sneeuwbalmoord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgesproken zijn verhaal
  PREMIUM
  Sedar Soares

  Twintig jaar na de sneeuwbal­moord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgespro­ken zijn verhaal

  Nooit sprak Gerald Henriquez met de media over de ‘sneeuwbalmoord’ op de 13-jarige Sedar Soares, waar hij van werd verdacht, maar waar het gerechtshof hem van vrijsprak. Nu, exact twintig jaar nadat de Rotterdamse jongen om het leven kwam en hernieuwd onderzoek naar zijn dood in volle gang is, spreekt hij ineens wel. Omdat hij het zat is dat de politie toch weer in zijn omgeving zit te wroeten. ,,Ik wil dat het stopt.”