Er kwamen vorig jaar veel hulpdiensten naar het ongeluk bij het kindcentrum in Steenwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Er kwamen vorig jaar veel hulpdiensten naar het ongeluk bij het kindcentrum in Steenwijk. © Fotopersbureau Steenwyck

4-jarig meisje kwam in Steenwijk om door laakbaar gedrag van kinderopvang, zegt justitie

Twee zware branddeuren vielen in maart 2020 in het gebouw van Kindcentrum Bernhard in Steenwijk boven op een 4-jarig meisje. Ze overleed dezelfde middag aan hersenletsel. Het Openbaar Ministerie vindt dat de stichting achter dit centrum een onveilige situatie creëerde. ,,Dit ongeval had niet mogen gebeuren. Ze was nog veel te jong’’, zei de moeder die haar dochter verloor.

 1. Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’
  PREMIUM
  Oprichter Ambulance Wens

  Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’

  Het vervullen van laatste levenswensen werd voor Kees Veldboer (1959-2021) zijn levenswerk. Met zijn Stichting Ambulance Wens Nederland verzorgde hij sinds 2007 uitstapjes voor chronisch zieke en terminale patiënten. Met vele vrijwilligers bezorgde hij hen nog één keer de mooiste dag van hun leven. Maandag overleed de oprichter uit Poortugaal onverwachts aan een hartstilstand. Hij werd 62 jaar.
 2. Nederlandse vader draait door op camping Luxemburg: ‘Niemand kon hem wat maken’
  PREMIUM
  Update

  Nederland­se vader draait door op camping Luxemburg: ‘Niemand kon hem wat maken’

  Een Nederlandse vader is vrijdagnacht na een ruzie op een camping in Luxemburg door het lint gegaan in het bijzijn van zijn twee kinderen. De man ging, volgens getuigen, onder invloed flink tekeer tegen andere campinggasten en schepte tijdens zijn vlucht over het terrein een oudere campinggast, melden Luxemburgse media. De campingeigenaar zegt te weten waarom de man door het lint ging. De verdachte zelf heeft een ander verhaal.