Volledig scherm
De EOD in de Arnhemse wijk Klarendal na de vondst van enkele honderden kilo's zwaar illegaal vuurwerk. © Timo Bouman / Persbureau Heitink

400 kilo illegaal zwaar vuurwerk gevonden in huis Arnhem

In een woning in de Arnhemse wijk Klarendal heeft de politie vandaag 400 kilo aan illegaal zwaar vuurwerk ontdekt. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) is aan het begin van de avond gearriveerd om het vuurwerk te onderzoeken en weg te halen.

De vondst werd gedaan op de Sint Janskerkstraat in Klarendal. De bewoner is aangehouden, aldus een woordvoerder van de politie. De buren kunnen gewoon in hun huis blijven. 

Eerder werd in Arnhem tijdelijk een restaurant ontruimd na de vondst van een vuurwerkbom. De afgelopen dagen werd verschillende keren illegaal vuurwerk onderschept in de regio. In een huis in Westervoort werd 375 kilo gevonden.

De politie bezoekt deze dagen zoveel mogelijk adressen in de regio waarvan de bewoners een bestelling hebben gedaan op websites in Polen. Ook dit adres stond op de lijst.

  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”