450 varkens komen om het leven bij grote stalbrand in Sterksel, brandweer redt 600 dieren

VIDEOBij een grote stalbrand in Sterksel aan de Vlaamseweg zijn 450 varkens om het leven gekomen dinsdagavond. De brandweer heeft 600 dieren weten te redden. De brand is inmiddels onder controle. 

 1. Reacties op deuren bij winkels: ‘Een deur dicht hebben betekent voor de consument vaak dat de zaak gesloten is’

  Reacties op deuren bij winkels: ‘Een deur dicht hebben betekent voor de consument vaak dat de zaak gesloten is’

  ‘Natuurlijk willen alle ondernemers in winkelstraten hun deuren dicht hebben met deze energieprijzen’ en ‘Nu komt de bezorger in één keer met veel pakketjes en dat scheelt een hoop vervuilende ritjes’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 6 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodsteken Shella
  PREMIUM

  Rechtbank gaat over eis van OM heen: 18 jaar cel en tbs met dwangver­ple­ging voor doodsteken Shella

  Rotterdammer Garland van der K. handelde niet in een opwelling toen hij zijn ex-partner Shella met tientallen messteken om het leven bracht. Hij wist waar hij mee bezig was en ging er zelfs mee door, nadat het zoontje van de vrouw had geprobeerd hem van zijn moeder af te trekken. En dat is moord, oordeelt de rechtbank. Die komt daarom met een zwaardere straf dan was geëist. Geen 12, maar 18 jaar gevangenis. Met tbs en dwangverpleging.