Volledig scherm
PREMIUM
Met een grote banner communiceert Dorst! de stuntprijzen. © FOTO HISSINK

50 cent voor een biertje: ophef om stuntprijzen in Deventer

Twee kroegen in Deventer bieden een biertje aan voor 50 cent. Schande, vinden organisaties die zich keren tegen drankmisbruik. De gemeente Deventer wil echter niet ‘betuttelen’ en doet niets.

Iedere dinsdag is het raak in het Overijsselse Deventer. Jongens van de voetbalclubs fietsen na de training nog even de stad in, studenten besluiten toch ook te gaan en ander feestlustig publiek sluit zich aan. Want sinds kort houden twee kroegen - De Tijd en Dorst! - op dinsdagavond een zogenoemd piekuur. Een biertje kost dan 50 cent. De Tijd deed dat al een tijdje, van 23.00 tot 00.00 uur. Nu sluit ook Dorst! aan. Een uurtje later, van 00.00 tot 01.00 uur. Een grote banner aan de gevel maakt er reclame voor.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.