Volledig scherm
Grote uitslaande brand in schuur in Deurne. © Bert Jansen

500 varkens omgekomen bij uitslaande brand in stal in Deurne

Er heeft vanavond een grote uitslaande brand in een stal aan de Halvemaanweg in Deurne gewoed. In de stal zaten ongeveer 700 varkens, liet de officier van dienst van de brandweer weten. 500 varkens hebben de brand niet overleefd. De brand was rond kwart voor elf onder controle.

De brandweer heeft geprobeerd om de dieren te redden door frisse lucht de stal in te pompen. Desondanks overleefden 500 varkens de brand niet. Een dierenarts is ter plaatse om de levende varkens verder te onderzoeken.

De brand ontstond in de luchtverversingsinstallatie. Hierdoor brandde het vooral in de nok van het dak van de stal.

Asbest

Het dak bestond uit asbest-golfplaten, maar omdat het windstil is, is alle asbest op het eigen terrein terechtgekomen en is er geen gevaar voor omwonenden.

De brandweer was met verschillende voertuigen waaronder drie blusvoertuigen en waterwagens naar de brand toe. De eerste meldingen kwamen om kwart voor negen.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”