Volledig scherm
Rick Romijn (rechts) in 2006 met Edwin Evers © bruno

538-dj Romijn in beroep tegen veroordelingen

UpdateRadio 538-dj Rick Romijn is door de rechtbank in Almere veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur met een proeftijd van twee jaar. Hij kreeg deze straf opgelegd omdat hij zich volgens de rechter schuldig heeft gemaakt aan smaad, bedreiging en belaging tussen oktober 2009 en april 2010. De dj gaat in hoger beroep.

 
Ik gooi van de week even wat post bij je af. Je tijd is geweest!
Rick Romijn

Romijn, die in werkelijkheid Richard Blokpoel heet, zou opzettelijk het imago hebben geschaad van de ex-partner van zijn huidige vriendin. Volgens de rechter heeft de sidekick van Edwin Evers geroepen dat de man, van Houwelingen, zich schuldig had gemaakt aan mishandeling. Ook moest Romijn zich verantwoorden omdat hij het slachtoffer beschuldigde van mensenhandel. Dit ontkende de dj, waarop hij bij gebrek aan bewijs werd vrijgesproken.

'Ik weet je altijd te vinden'
Daarbij stuurde Romijn dreigende mailtjes met teksten als 'ik weet je altijd te vinden' en 'kijk je straks wel goed uit waar je heen gaat. En goed om je heen kijken. Ik gooi van de week even wat post bij je af. Je tijd is geweest!'.

Volgens de advocaat van Romijn zouden alle acties er op gericht zijn om de man kinderalimentatie te laten betalen. Dit zou hij al 16 jaar niet gedaan hebben, waardoor het bedrag inmiddels is opgelopen naar 50.000 tot 60.000 euro. Van Houwelingen is hier voor al drie keer gedagvaard, maar het leverde telkens niets op.

'Geen smaad maar feit'
Van Houwelingen werd ooit veroordeeld voor het mishandelen van Pascalle, de huidige vriendin van Romijn. Hij moest daarvoor ook een schadevergoeding betalen, maar ook deze is nog steeds niet betaald. Volgens de advocaat van de dj is er daarom ook geen sprake van smaad: 'Van Houwelingen is veroordeeld voor mishandeling, dat is een feit.'

De officier van justitie wilde Romijn eigenlijk een werkstraf van 120 uur opleggen. Dat ging de rechtbank te ver en ze hield in haar vonnis onder meer rekening met het effect dat het gedoe rond de betalingsverplichtingen op het gezin van de dj moet hebben gehad.

Onvindbaar
Van Houwelingen mag inmiddels 60 dagen in gijzeling genomen worden om hem alsnog te laten betalen. Het probleem is echter dat hij steeds onvindbaar is, want ook de curator is naar hem op zoek.