Volledig scherm
De rechtbank in Roermond, archieffoto. © ANP

60 uur taakstraf voor meppend raadslid Weert

De rechtbank in Roermond heeft donderdag voormalig VVD-gemeenteraadslid Rolf Zincken veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur vanwege het mishandelen van een ondernemer, tijdens een feest eind 2015. Zincken blijft ondanks de veroordeling politiek actief.

Volledig scherm
Rolf Zincken © VVD

De rechter verklaarde dat Zincken 'door het lint is gegaan en het slachtoffer heeft afgerost'. Het Openbaar Ministerie had in eerste instantie honderd uur werkstraf geëist. Hoewel zijn partij, de VVD, hem uit de fractie heeft gezet weigert de inwoner van Weert voorlopig zijn zetel in de raad op te geven.

Oude ruzie
Zincken sloeg op zondag 27 december een ondernemer uit Weert tijdens een feest. Het raadslid bleef op de ondernemer inslaan, ook toen die nog op de grond lag. De ondernemer waar hij op insloeg werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis afgevoerd. Het ging om een oude ruzie die weer was opgerakeld. 

Het raadslid bracht destijds één nacht in de cel door nadat de politie hem had aangehouden. De VVD in Weert zette hem naar aanleiding van dit incident uit de fractie.