Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

7 jaar cel voor willekeurige steekpartij Purmerend

Een 20-jarige man die tijdens de nieuwjaarsnacht in Purmerend twee willekeurige mensen heeft aangevallen, is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. Er was negen jaar tegen hem geëist.

De slachtoffers, een man en een vrouw, waren vuurwerk aan het afsteken toen zij ineens van achteren werden gestoken met een scherp voorwerp. De man ging in gevecht met de aanvaller, die hem meerdere keren in zijn hals stak. Daarop ging de verdachte er met een tas vuurwerk vandoor. De man liep een slagaderlijke bloeding op door de aanval en heeft moeten vechten voor zijn leven.

De man heeft niet willen verklaren, hij had alleen een briefje geschreven waarin hij een kennis de schuld van de steekpartij gaf.

  1. Recherche onderzoekt rol zware criminelen bij liquidatie Vincent Jalink

    Recherche onderzoekt rol zware criminelen bij liquidatie Vincent Jalink

    De landelijke recherche onderzoekt de rol van de veroordeelde criminelen Naoufal 'Noffel' F. en Muhammed S. bij de liquidatie van Vincent Jalink. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt op een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen een van de vermoedelijke uitvoerders van de liquidatie, Gideon G. (29). Het OM zal F. en S. op termijn voor de rechter brengen op verdenking van het geven van de opdracht voor de moord.