Volledig scherm
Het winkelcentrum in Alphen aan den Rijn © ANP

9 jaar cel geëist om schietpartij Alphen

Het Openbaar Ministerie heeft 9 jaar cel geëist tegen een 38-jarige man uit Alphen aan den Rijn voor het doodschieten van een 46-jarige plaatsgenoot. Bij het incident op de parkeerplaats van winkelcentrum de Herenhof waren op 21 juli vorig jaar veel getuigen.

De verdachte leefde in angst omdat hij problemen had in het drugscircuit en kocht daarom een vuurwapen. Het slachtoffer, dat daar niets mee te maken had, zou over de verdachte hebben geroddeld. De twee mannen maakten een afspraak om daarover te praten en kregen vervolgens ruzie.

Het slachoffer is van korte afstand geraakt in hart en longen. De verdachte, die zich zelf bij de politie meldde, zegt uit noodweer te hebben gehandeld, maar het OM gelooft dat niet.

Het slachtoffer droeg op de dag van de gebeurtenis een mes bij zich.

  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”