De grens tussen Polen en Belarus eerder deze week.
Volledig scherm
PREMIUM
De grens tussen Polen en Belarus eerder deze week. © via REUTERS

900 euro voor route naar Europa: ‘Ze zeiden dat het makkelijk zou zijn’

Grens Belarus/PolenTien dagen lang zat Mutasem Mansor vast in het niemandsland tussen Polen en Belarus. ,,Ze zeiden dat het makkelijk zou zijn, maar het voelde als de hel.”

 1. Zwaargewonde wielrenner (14) in coma na ongeluk met tractor op smal weggetje
  PREMIUM

  Zwaargewon­de wielrenner (14) in coma na ongeluk met tractor op smal weggetje

  Een jonge wielrenner (14) uit Apeldoorn wordt in coma gehouden nadat hij woensdagavond zwaargewond raakte bij een ongeluk met een tractor. ,,Hij fietste samen met een groep andere renners onder begeleiding van zijn vader, die ook trainer is bij onze wielervereniging”, vertelt Nico van Zanten, voorzitter van club De Adelaar. De jongen is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.
  Voorst, Apeldoorn
 2. Keihard rapport Amnesty: ‘Politie gaat veel te ver in aanpak demonstranten’
  238

  Keihard rapport Amnesty: ‘Politie gaat veel te ver in aanpak demonstran­ten’

  De politie schiet de laatste jaren compleet door in de aanpak van ‘vreedzame demonstranten’. Dat stelt Amnesty International op basis van een twee jaar durend onderzoek en gesprekken met circa vijftig demonstranten. Met ‘onaangekondigde huisbezoeken’ en ‘onrechtmatige ID-controles’ gaan agenten vaak hun boekje te buiten, stelt de mensenrechtenorganisatie. De politie meldt dat het ‘geenszins de bedoeling is om demonstranten te intimideren’.