A15 bij Sliedrecht weer open na dodelijk ongeval, druk op de weg

De snelweg A15 van Gorinchem naar Ridderkerk was vanochtend dicht ter hoogte van Sliedrecht. Dat kwam door een dodelijk ongeval: een busje reed achterop een vrachtwagen rond 4.00 uur vanmorgen. De weg is inmiddels weer open.

Het slachtoffer is een 28-jarige vrouw uit Rotterdam. Ze overleed ter plaatse. Het busje waarin ze reed, knalde achterop een vrachtwagen. Het busje schoot daarbij dusdanig onder de vrachtwagen dat de bestuurder bekneld kwam te zitten. Hulpdiensten, zoals de brandweer en ambulance kwamen ter plaatse, ook de traumahelikopter is opgeroepen, tevergeefs. 

Volledig scherm
Het busje kwam onder de vrachtwagen terecht. © @teamverkeerbas

De politie voert een onderzoek uit om de juiste toedracht vast te kunnen stellen. ,,We weten in ieder geval dat de vrachtwagen met normale snelheid over de snelweg reed. Het busje is er met een hogere snelheid bovenop geknald", aldus een woordvoerder van de politie. Of de bestuurder ook daadwerkelijk te hard reed, moet onderzoek uitwijzen.

De bergingswerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Niet alleen het busje moest geborgen worden, ook voor de vrachtwagen moet een zware berger komen. Het is nog onduidelijk waarom de Rotterdamse tegen de Duitse vrachtwagen aanreed. De 54-jarige chauffeur uit het Duitse Rheinburg raakte niet gewond.

Verkeer dat in de file vaststaat moet rekening houden met een forse extra reistijd. Verkeer van Gorinchem richting Rotterdam kan beter omrijden via Breda.

Herfstvakantie

Het is overal in het land vandaag drukker op de weg. Scholieren in het midden en zuiden van het land genieten komende week van de herfstvakantie en dat is merkbaar. De ANWB denkt dat al aan het begin van de middag sprake zal zijn van een zeer drukke spits en dat die voortduurt tot aan het begin van de avond.

Vooral op de wegen naar het zuiden en oosten van het land verwacht de verkeersorganisatie vertragingen.

De herfstvakantie duurt één week. Scholieren in de regio noord hebben een week later vrij.