Volledig scherm
© Archieffoto ANP

Rijkswaterstaat na reeks ongelukken: pas rijstijl aan

UpdateWeggebruikers in het hele land moeten hun rijstijl aanpassen aan de sneeuwbuien die vanavond en de komende nacht vallen. Die oproep heeft Rijkswaterstaat gedaan na een reeks ongevallen op snelwegen in met name het westen van het land.

Vanavond gebeurden er door de sneeuwval verscheidene ongevallen. ,,We krijgen vooral meldingen van ongelukken op de A13, A15 en A16 in de omgeving van Rotterdam'', aldus een woordvoerster. ,,We doen ons uiterste best de gladheid te bestrijden, maar weggebruikers moeten vooral hun rijstijl aanpassen aan de weersomstandigheden.''

Rijkswaterstaat raadt automobilisten aan om rustig te rijden, niet onnodig van rijstrook te wisselen en voldoende afstand van voorgangers te houden. De sneeuwbuien drijven vrijdag in de loop van de avond via het westen het land uit, maar naar verwachting komen er in de loop van de nacht en zaterdagochtend vroeg nieuwe sneeuwbuien. Volgens het KNMI kan daarbij lokaal 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen.

De A13 (Rotterdam-Den Haag) werd ter hoogte van Delft afgesloten nadat daar een aantal auto's op elkaar botsten. Op de A15, Europoort richting Rotterdam-Centrum, botsten vijf auto's op elkaar. De weg is bij Rozenburg afgesloten. Ook de A16 (Rotterdam-Breda) is bij Dordrecht afgesloten na een ongeval door gladheid. Verderop bij de Van Brienenoordbrug is de A16 richting Rotterdam afgesloten. Een buis van de Beneluxtunnel in de A4 Rotterdam in de richting Den Haag werd eveneens afgesloten na een ongeval door gladheid.

Volgens de VID vonden er vanavond tussen zeven uur en half elf dertig ongevallen plaats op de snelwegen in Nederland. Of er mensen door de ongevallen gewond zijn geraakt, is niet bekend.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement