Volledig scherm
De aangereden vrouw op de Berghemseweg wordt door hulpverleners op straat verzorgd. © Gabor Heeres

Aangehouden doorrijder Oss verdacht van twee pogingen tot doodslag

VideoDe 39-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg (Utrecht) die vorige week werd aangehouden in verband met een dollemansrit in de nieuwjaarsnacht door Oss wordt verdacht van twee pogingen tot doodslag. De man zat volgens het Openbaar Ministerie (OM) achter het stuur van de bestelwagen waarmee een 28-jarige vrouw op de Berghemseweg werd geschept. 

De bestuurder reed na de aanrijding door en werd later op diverse andere plekken gesignaleerd terwijl hij door woonstraten scheurde. Op de Looveltlaan kon een man maar net op tijd voor het aanstormende voertuig opzij springen. 

De beschadigde auto van de man werd een week geleden teruggevonden op een camping in het Gelderse Stroe. De volgende dag meldde de man uit Driebergen-Rijsenburg zich op het politiebureau. De politie hield hem aan op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding en bijna-aanrijding in Oss. Nu maakt het OM bekend dat de man waarschijnlijk zelf reed. 

Voorgeleid

De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die stemde in met een verlenging van zijn voorlopige hechtenis met maximaal veertien dagen. Volgende week woensdag moet de man verschijnen voor de raadkamer en zal bekeken worden of hij nog langer achter de tralies moet blijven. 

Het Openbaar Ministerie steekt primair in op twee keer poging tot doodslag. Secundair wordt uitgegaan van twee pogingen tot zware mishandeling. Verder wordt de man overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet ten laste gelegd. Dat betekent dat hem levensgevaarlijk weggedrag wordt verweten.