Volledig scherm
© Nick den Boer / GinoPress

Aangereden kleuter zwaargewond, bestuurder slaat agent bij aanhouding

updateHet vijfjarige jongetje dat zaterdagavond is aangereden, ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar. De automobilist, die in eerste instantie doorreed, is aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Breda, die zich hevig verzette toen de politie hem wilde arresteren.

Een groepje kinderen speelde zaterdagavond rond 20.30 uur op straat in de Wensel Cobergherstraat (Breda). De bestuurder van een zwarte Fiat Tipo probeerde de kinderen nog te ontwijken, maar raakte de jongen met de linker voorkant van de auto. In plaats van stoppen, reed de automobilist door.

De politie stelde meteen een buurtonderzoek in. Toen agenten niet veel later een zwarte Fiat Tipo met schade aan de voorkant zagen rijden, wisten zij genoeg. Deze wagen werd op de Moerlakenbrug in Breda klemgereden en werd in beslag genomen.

Hevig verzet

De verdachte verzette zich hevig en gaf een agent een dreun tegen het hoofd. Hij liep letsel op. Meerdere agenten waren nodig om hem te arresteren. Daarbij werd pepperspray gebruikt, maar ook dat hield de verdachte niet kalm. Na gebruik van geweld is de man aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie zoekt naar getuigen die het verkeersgedrag van de bestuurder voor de aanrijding hebben gezien. 

Volledig scherm
© Nick den Boer / GinoPress
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement