Volledig scherm
© Nick den Boer / GinoPress

Aangereden kleuter zwaargewond, bestuurder slaat agent bij aanhouding

updateHet vijfjarige jongetje dat zaterdagavond is aangereden, ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar. De automobilist, die in eerste instantie doorreed, is aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Breda, die zich hevig verzette toen de politie hem wilde arresteren.

Een groepje kinderen speelde zaterdagavond rond 20.30 uur op straat in de Wensel Cobergherstraat (Breda). De bestuurder van een zwarte Fiat Tipo probeerde de kinderen nog te ontwijken, maar raakte de jongen met de linker voorkant van de auto. In plaats van stoppen, reed de automobilist door.

De politie stelde meteen een buurtonderzoek in. Toen agenten niet veel later een zwarte Fiat Tipo met schade aan de voorkant zagen rijden, wisten zij genoeg. Deze wagen werd op de Moerlakenbrug in Breda klemgereden en werd in beslag genomen.

Hevig verzet

De verdachte verzette zich hevig en gaf een agent een dreun tegen het hoofd. Hij liep letsel op. Meerdere agenten waren nodig om hem te arresteren. Daarbij werd pepperspray gebruikt, maar ook dat hield de verdachte niet kalm. Na gebruik van geweld is de man aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie zoekt naar getuigen die het verkeersgedrag van de bestuurder voor de aanrijding hebben gezien. 

Volledig scherm
© Nick den Boer / GinoPress
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.