In de haven van Rotterdam is een containerschip binnengevaren met een dode walvis gekleefd aan de boeg. Het dier was vast komen te zitten op een bolvormig uitsteeksel, de zogeheten bulb, aan de voorkant van het schip de Maersk Norwich.
Volledig scherm
In de haven van Rotterdam is een containerschip binnengevaren met een dode walvis gekleefd aan de boeg. Het dier was vast komen te zitten op een bolvormig uitsteeksel, de zogeheten bulb, aan de voorkant van het schip de Maersk Norwich. © anp

Aangevaren walvis blijkt gewone vinvis

De walvis die woensdag vastgekleefd aan de boeg van een containerschip de haven van Rotterdam bereikte, blijkt een gewone vinvis te zijn. Dierenarts Sjoukje Hiemstra van de Universiteit Utrecht heeft na het verrichten van sectie vastgesteld dat het om een jongvolwassen mannetje gaat met een lengte van 18,5 meter. Het zoogdier weegt tussen de 43 en 49 ton en is vermoedelijk anderhalve dag geleden opgepikt in de Golf van Biskaje. Toen was de walvis waarschijnlijk al geruime tijd overleden.

  1. Moordenaar Bekir E. over Jos Brech: ‘Hij wilde Nicky niet doden, maar hield zijn hand te lang op de mond van het kind’
    LIVE TWITTER

    Moordenaar Bekir E. over Jos Brech: ‘Hij wilde Nicky niet doden, maar hield zijn hand te lang op de mond van het kind’

    Jos Brech wilde Nicky Verstappen niet doden, maar hield zijn hand te lang over de mond van het jongetje. Dat zou Brech zich hebben laten ontvallen in de gevangenis, althans, dat zegt moordenaar Bekir E., die met hem vastzat. Brech zou Nicky hebben vastgegrepen toen het jongetje zijn tent uitkwam om te plassen. Maar Brech liet die uitspraken niet zomaar over zijn kant gaan.