Volledig scherm

Aangifte Wilders tegen ondergedoken GroenLinks-medewerkster

PVV-leider Geert Wilders gaat deze week aangifte doen tegen de 22-jarige Anne Fleur Dekker, fractiemedewerkster van GroenLinks in Hilversum. De blogger en activiste riep op Twitter op om Wilders te stenigen, maar aan NRC laat ze weten dat die tweet niet bedreigend was bedoeld en dat die 'uit zijn verband is gerukt'. Volgens de krant is ze ondergedoken na bedreigingen.

,,Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien? Vind ik wel een ‘ludieke actie", twitterde Dekker. Dat was volgens haar een 'cynische' reactie op het bericht van een andere twitteraar, die voorstelde om als 'ludieke actie' stenen naar een moskee te gooien. 

De website
Liefde voor Holland wijdde een bericht aan Dekker, die bij de verkiezingen als hoofd van een stembureau in Hilversum zou fungeren. In het artikel wordt beweerd dat ze niet objectief is geweest. ‘GroenLinks-activiste was voorzitter stembureau, roept op tot stenigen Wilders, PVV-stemmen verdwenen?’, kopte de website. 

Dat bericht werd door Wilders gedeeld, waarna PVV-aanhangers zich tot Dekker richtten. Dekker zou uiteindelijk nooit voorzitter van het stembureau worden 'juist omdat ze zo'n duidelijk politiek profiel heeft', meldt de gemeente Hilversum aan NRC.

  1. IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaatspret’

    IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaats­pret’

    Er komen een paar ijskoude, windstille nachten aan. Dikke ijsvloeren gegarandeerd, zou je zeggen. Wilfred Janssen van Weerplaza helpt natuurijsliefhebbers uit de droom: ,,De sneeuw van vandaag heeft het feestje voor schaatsers verpest.” Morgen valt uit dikke bewolking soms nog een vlok sneeuw, in de kustgebieden is een winterse bui mogelijk. Het wordt -1 tot 2 graden. Donderdag start zeer koud met lokaal strenge vorst.