Aangiftes na drogeren met injectienaalden: dit weten we over ‘needle spiking’

met videoAfgelopen weken waren er meldingen van een nieuwe dreiging in het uitgaansleven: stiekem gedrogeerd worden met een injectienaald, ‘needle spiking’. Er is nog veel onduidelijk over het aantal slachtoffers en met welke stoffen zij worden geïnjecteerd. 

 1. Politiebondvoorzitter: boerenactie bij huis minister is ‘aanval op rechtsstaat en democratie’

  Politie­bond­voor­zit­ter: boerenac­tie bij huis minister is ‘aanval op rechts­staat en democratie’

  ,,Dit is ontoelaatbaar. Hier worden grenzen overschreden en rechtstreeks onze rechtsstaat en democratie aangevallen.” Dat zegt voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond in een reactie op de situatie bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dinsdagavond, die volgens de politie zo dreigend was dat agenten voor hun eigen veiligheid moesten kiezen en daardoor niet direct konden ingrijpen.
 2. Geduldig zijn is nu noodzaak voor de politie: 'Uiteindelijk wint de trekker het toch van de ME-bus’
  PREMIUM
  boerenprotest

  Geduldig zijn is nu noodzaak voor de politie: 'Uiteinde­lijk wint de trekker het toch van de ME-bus’

  De protestacties van boze boeren ‘zijn aan het verharden’ en worden meer en meer door kleine groepjes boeren georganiseerd. ,,Ik hoop wel dat dat stopt. Anders worden we gedwongen harder in te grijpen”, stelt politiechef Willem Woelders van de Landelijke Eenheid. De politiechef zei dat gisteren nog voordat boeren politiebusjes aanvielen met hamers en wederom het huis van minister Van der Wal belaagden.