Volledig scherm
Marcel Hoogerbrugge woonde in een bovenwoning op een industrieterrein © Politie.nl

Aanhouding in moordzaak Marcel Hoogerbrugge uit Hoogeveen

In Engeland is vanochtend een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Marcel Hoogerbrugge uit Hoogeveen.

Het lichaam van de 49-jarige Hoogerbrugge werd 20 december vorig jaar gevonden in een appartement aan de Dr. Anton Philipsstraat in Hoogeveen. De man bleek met veel geweld om het leven te zijn gebracht.

Hoogerbrugge was een goed getrainde Bosnië-veteraan, die de laatste jaren zeer teruggetrokken leefde. Na zijn dood zag de politie zich genoodzaakt de hulp van het publiek inschakelen. omdat er nauwelijks iets bekend was over hem. 

Opsporing Verzocht

Aan de aanhouding in Groot Brittannië ging uitgebreid rechercheonderzoek vooraf. Zo besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht in januari veel aandacht aan de zaak. Ook had een een passantenonderzoek plaats. Er kwamen in totaal meer dan tachtig tips binnen.

,,Dankzij een uitstekende samenwerking met de lokale Engelse politie kon de verdachte woensdagochtend worden ingerekend", liet de politie weten. Het rechercheteam hoopt dat de verdachte, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, binnen elke dagen aan Nederland kan worden uitgeleverd.