Volledig scherm
De potten zijn niet voorzien van een label © NVWA

Aanhouding voor diefstal afgekeurde chocopasta

In de zaak rond de illegale verkoop van een gestolen partij afgekeurde chocopasta en speculoospasta is iemand opgepakt. Ook is een deel van de ontvreemde voorraad teruggevonden. De politie en de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) pakten vandaag een verdachte op.

Het onderzoek speelde ergens in Zuid-Holland, waar precies wil de NVWA niet kwijt omdat het onderzoek nog loopt. Iemand had de gestolen potten voor 75 cent per stuk aangeboden op Facebook. De verkoper vermeldde Dordrecht als locatie.

De voedselwaakhond waarschuwde consumenten gisteren al voor het afgekeurde broodbeleg, omdat het mogelijk schadelijk is voor de gezondheid. De speculoos- en chocopasta had vernietigd moeten worden, maar het is onduidelijk wat er precies mis mee is. Nog niet alle potten zijn terecht en de veiligheidswaarschuwing blijft van kracht. ,,Koop deze producten alleen in de winkel'', adviseert een woordvoerster van de NVWA.

De verkoop van het afgekeurde spul werd eerst opgemerkt door levensmiddelenfabrikant Natra, die er melding van deed bij de Belgische voedselwaakhond FAVV.

  1. Fortuin ome Theo gaat niet naar familie
    PREMIUM

    Fortuin ome Theo gaat niet naar familie

    'Zij die dachten nog koffie te komen drinken, jullie hebben pech. Jullie hadden kunnen komen toen ik nog leefde'. De rijke Theo Verstappen (98) liet deze boodschap voor zijn familie in 2012 in zijn rouwadvertentie zetten door zijn petekind en tevens naamgenoot Theo Verstappen (71) uit Asten. Als testamentair-executeur was de voormalig fietsenmaker uit de Emmastraat verantwoordelijk voor het verdelen van de meerdere honderdduizenden euro's die zijn peetoom na liet.