Volledig scherm
De potten zijn niet voorzien van een label © NVWA

Aanhouding voor diefstal afgekeurde chocopasta

In de zaak rond de illegale verkoop van een gestolen partij afgekeurde chocopasta en speculoospasta is iemand opgepakt. Ook is een deel van de ontvreemde voorraad teruggevonden. De politie en de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) pakten vandaag een verdachte op.

Het onderzoek speelde ergens in Zuid-Holland, waar precies wil de NVWA niet kwijt omdat het onderzoek nog loopt. Iemand had de gestolen potten voor 75 cent per stuk aangeboden op Facebook. De verkoper vermeldde Dordrecht als locatie.

De voedselwaakhond waarschuwde consumenten gisteren al voor het afgekeurde broodbeleg, omdat het mogelijk schadelijk is voor de gezondheid. De speculoos- en chocopasta had vernietigd moeten worden, maar het is onduidelijk wat er precies mis mee is. Nog niet alle potten zijn terecht en de veiligheidswaarschuwing blijft van kracht. ,,Koop deze producten alleen in de winkel'', adviseert een woordvoerster van de NVWA.

De verkoop van het afgekeurde spul werd eerst opgemerkt door levensmiddelenfabrikant Natra, die er melding van deed bij de Belgische voedselwaakhond FAVV.