Volledig scherm
Prins Willem-Alexander © anp

Aanstaande koning viert 46ste verjaardag

Prins Willem-Alexander viert vandaag, drie dagen voordat hij koning wordt, zijn 46ste verjaardag. Hij heeft aangekondigd dit in rust te vieren in Wassenaar, met familie en vrienden.

Tot dusver is de verjaardag van de prins altijd een beetje in de schaduw beland van 30 april - Koninginnedag zowel voor koningin Beatrix als voor haar moeder Juliana (die werkelijk op 30 april jarig was).

Dat gaat veranderen. In de nabije toekomst wordt 27 april een belangrijke datum. Dat wordt de nieuwe datum voor Koningsdag, de opvolger van Koninginnedag. Volgend jaar is het feest verplaatst naar zaterdag 26 april omdat 27 april op een zondag valt. In 2015 valt Koningsdag op maandag.

  1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.