Zwarte sneeuw bij Tata Steel.
Volledig scherm
Zwarte sneeuw bij Tata Steel. © Privéfoto

Aantal aangiften tegen Tata Steel explodeert: ‘We hadden hier nu zelfs zwarte sneeuw’

Het aantal aangiftes tegen staalgigant Tata Steel over het bewust toebrengen van schade aan de volksgezondheid is geëxplodeerd. Er zijn inmiddels 512 mensen en stichtingen die aangifte doen van een strafbaar feit tegen het bedrijf. Dat zegt advocaat Bénédicte Ficq, die de omwonenden bijstaat en die nog meer aangiftes verwacht. 

24 reacties

 • Johan Post

  2 maanden geleden
  Ik verbaas me erover dat zoveel mensen zo kortzichtig en hypocriet zijn. Typisch geval van NIMBY ook. Rij je auto? Heb je een fiets? Ga je met het OV? Eet/drink je uit blik? Alles om je heen is staal. Of we houden hier meer dan 33000 man aan het werk en verbeteren of gaat alles in veel vervuilender China (dag klimaat...) gemaakt worden? Stoppen jullie ook allemaal met brandstof verbruiken en vliegen etc? Hebben jullie de sneeuw aan de kant van de weg gezien in je dorp/stad? ook zwart...
 • Anne Goddijn

  2 maanden geleden
  In 1984 gingen we met school op kamp in Beverwijk. We zaten in een bos, alle bomen waren dood en van een soort engelenhaar voorzien. We konden met onze kinderspierballen bomen met een diameter van 30 centimeter zó omduwen. Het was toen al duidelijk dat dit door de uitstoot van - toen - Hoogovens kwam. Zelfs voor ons als 11-jarigen was het duidelijk dat dit een plek was waar je niet wilde zijn. Als de rook van Hoogovens dit deed met de bomen, wat dan al wel niet met je longen?
 • H. Bijl

  2 maanden geleden
  Allang bekend natuurlijk, maar zelden ZO zichtbaar in beeld.... bizarre situatie. Hoogste tijd om Tata serieus aan te pakken, dit kan écht niet.
 • Harro Groenman

  2 maanden geleden
  Wij woonden in 1973 in Beverwijk, toen hadden we al last van zwarte regen. Auto's zaten onder, wasgoed zal vol zwarte pikkeltjes, Gelukkig konden we er na een jaar al weer weg.
 • Diny Engelman

  2 maanden geleden
  Nydi Ofhes @ Ariane Volz van Tata Steel "gruis van de opslag van ijzererts en steenkool is verwaaid.." Verwaaien van gruis terwijl de hopen ondergesneeuwd zijn??
 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Klimaatactivisten bezetten terrein van FrieslandCampina
  Play

  Klimaatac­ti­vis­ten bezetten terrein van Friesland­Cam­pi­na

 2. Bijleveld: 'We hadden in Afghanistan willen blijven'
  Play

  Bijleveld: 'We hadden in Afghanis­tan willen blijven'