Zwarte sneeuw bij Tata Steel.
Volledig scherm
Zwarte sneeuw bij Tata Steel. © Privéfoto

Aantal aangiften tegen Tata Steel explodeert: ‘We hadden hier nu zelfs zwarte sneeuw’

Het aantal aangiftes tegen staalgigant Tata Steel over het bewust toebrengen van schade aan de volksgezondheid is geëxplodeerd. Er zijn inmiddels 512 mensen en stichtingen die aangifte doen van een strafbaar feit tegen het bedrijf. Dat zegt advocaat Bénédicte Ficq, die de omwonenden bijstaat en die nog meer aangiftes verwacht. 

23 reacties

 • Johan Post

  1 jaar geleden
  Ik verbaas me erover dat zoveel mensen zo kortzichtig en hypocriet zijn. Typisch geval van NIMBY ook. Rij je auto? Heb je een fiets? Ga je met het OV? Eet/drink je uit blik? Alles om je heen is staal. Of we houden hier meer dan 33000 man aan het werk en verbeteren of gaat alles in veel vervuilender China (dag klimaat...) gemaakt worden? Stoppen jullie ook allemaal met brandstof verbruiken en vliegen etc? Hebben jullie de sneeuw aan de kant van de weg gezien in je dorp/stad? ook zwart...
 • Anne Goddijn

  1 jaar geleden
  In 1984 gingen we met school op kamp in Beverwijk. We zaten in een bos, alle bomen waren dood en van een soort engelenhaar voorzien. We konden met onze kinderspierballen bomen met een diameter van 30 centimeter zó omduwen. Het was toen al duidelijk dat dit door de uitstoot van - toen - Hoogovens kwam. Zelfs voor ons als 11-jarigen was het duidelijk dat dit een plek was waar je niet wilde zijn. Als de rook van Hoogovens dit deed met de bomen, wat dan al wel niet met je longen?
 • H. Bijl

  1 jaar geleden
  Allang bekend natuurlijk, maar zelden ZO zichtbaar in beeld.... bizarre situatie. Hoogste tijd om Tata serieus aan te pakken, dit kan écht niet.
 • Harro Groenman

  1 jaar geleden
  Wij woonden in 1973 in Beverwijk, toen hadden we al last van zwarte regen. Auto's zaten onder, wasgoed zal vol zwarte pikkeltjes, Gelukkig konden we er na een jaar al weer weg.
 • Diny Engelman

  1 jaar geleden
  Nydi Ofhes @ Ariane Volz van Tata Steel "gruis van de opslag van ijzererts en steenkool is verwaaid.." Verwaaien van gruis terwijl de hopen ondergesneeuwd zijn??