Bruno Bruins.
Volledig scherm
Bruno Bruins. © ANP

Aantal coronapatiënten in Nederland ruim verdubbeld naar 82

UpdateHet aantal coronapatiënten in Nederland is meer dan verdubbeld. De afgelopen 24 uur kwamen er 44 mensen bij die het virus dragen. De teller staat nu op 82. Dat heeft minister Bruno Bruins (Medische zorg) zojuist gezegd tijdens het Kamerdebat over corona. Het RIVM heeft een nieuwe kaart van Nederland met daarop alle besmettingen inmiddels online gezet.

 1. Op de school van mijn zoontje geven leraren geen hand meer, kinderen groeten de juf nu met een elleboog
  PREMIUM
  Column

  Op de school van mijn zoontje geven leraren geen hand meer, kinderen groeten de juf nu met een elleboog

  Beetje bij beetje stapt het coronavirus ons leven binnen. Misschien ben ik het vergeten, maar ik kan me niet herinneren dat we dagelijks werden geconfronteerd met het bestaan van de Mexicaanse griep. Op het hoogtepunt van de vogelgriep deed ik in Turkije verslag voor RTL Nieuws in het epicentrum waar de gevreesde variant net was opgedoken. Ik had geen desinfecterende handgel bij me. Ziek ben ik gelukkig niet geworden. Maar was dat dan naïef?
 2. Politie vreest ‘nog dagen of weken’ van onrust na rellen rond avondklok

  Politie vreest ‘nog dagen of weken’ van onrust na rellen rond avondklok

  Op meerdere plaatsen in Nederland zijn demonstranten tegen de avondklok - na oproepen via sociale media - gisteravond de straat opgegaan. Dat liep overal uit op ongeregeldheden. Zo hebben relschoppers geprobeerd om de ruiten van de Spoedeisende Hulp van ziekenhuis MST in Enschede in te gooien. Ook zou het ziekenhuis zijn bekogeld met vuurwerk. Verschillende burgemeesters hebben noodverordeningen afgegeven en extra beveiliging opgeroepen. Vandaag bespreken de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio de handhaving van de avondklok in het Veiligheidsberaad. Demissionair premier Rutte sprak zijn afschuw uit over de rellen.
 1. Russen massaal de straat op voor vrijlating Navalny
  Play

  Russen massaal de straat op voor vrijlating Navalny

 2. Noodbevel in Rotterdam na rellen en plunderingen
  Play

  Noodbevel in Rotterdam na rellen en plunderin­gen