ANP
Volledig scherm
© ANP

Aantal ziekenhuisopnames daalt genoeg voor versoepelingen

Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care komt te liggen, blijft hard dalen. Ook het aantal nieuwe besmettingen is voor de zesde dag op rij minder dan het weekgemiddelde. Met de huidige cijfers kunnen de coronaregels volgens advies van het OMT veilig worden versoepeld.

14 reacties

 • jeffrey Kers

  1 maand geleden
  Het is ook duidelijk dat mensen die hier een negatieve reactie plaatst over de sportscholen er nooit geweest zijn. Er is namelijk gewoon een mondkapjes plicht dat is landelijk afgesproken (behalve idd onder het sporten zelf). Er is 1,5 meter afstand en er is ventilatie, looproutes, handgel,gezondsheidscheck en reservering per uur plus je neemt een schoonmaak doekje mee per persoon om Je apparaat/gewicht grootse deel houd zich eraan. Na afloop lever je doekje in die hun weer schoonmaken.
 • jeffrey Kers

  1 maand geleden
  snap de reacties niet over het oplopen bij versoepelingen van de sportscholen er zijn meer als 7 miljoen prikken gezet en dat loopt op naar bijna 8 miljoen als de datum van versoepeling er is de 60 + zijn geweest en ze zijn bezig met de 18 - 60 medisch risico te prikken. Waar ging het in deze crisis om ? De oudjes en kwetsbaren dus open die boel. Btw het is duidelijk aan de negatieve reacties dat niemand in een sportschool is geweest hier. Sportscholen dragen 0,0002% bij aan besmettingen.
 • JeanPaul Dijk

  1 maand geleden
  Ik snap dat gedoe op sportscholen niet. Buitensporten is nog veel gezonder en beter voor het opbouwen van weerstand, als dat het argument moet zijn …
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Martijn - Den Haag: Jammer dan na meer dan een jaar er geen maatwerk is. De ene sportschool is de andere niet. Dus om zomaar te roepen 30 man binnen op 1,5 meter afstand is volgens mij een beetje kort door de bocht. Laat ik het netjes zeggen, als ik zo zou presteren op werk had ik al bij het UWV gelopen.....
 • Farid Kader

  1 maand geleden
  Nee hehe , het is bijna juni . Zorg er maar voor dat de IC stuctureel verhoogd dat is het hele probleem . Anders zitten we hier straks er weer aan vast . Testen in de zomer slaat ook compleet nergens op . Alles kan open zonder testen . Lukte vorig jaar trouwens ookal
 1. 1,8 miljoen vaccinaties niet geregistreerd: ‘Maak je geen zorgen over coronapaspoort’
  PREMIUM
  video

  1,8 miljoen vaccina­ties niet geregi­streerd: ‘Maak je geen zorgen over coronapas­poort’

  De problemen met de vaccinregistratie in Nederland blijven aanhouden. Liefst 1 miljoen prikken die door de GGD zijn gezet, zijn door ICT-problemen bij die dienst nog niet verwerkt in de centrale database van het RIVM. Ook bij huisartsen en zorginstellingen zijn de achterstanden nog groot. Toch hoeven mensen zich geen zorgen te maken om hun coronapaspoort, bezweren betrokken partijen.
 2. Honderden jongeren slaags op stranden van Zandvoort en Noordwijk: vier mensen opgepakt
  Update

  Honderden jongeren slaags op stranden van Zandvoort en Noordwijk: vier mensen opgepakt

  Op de stranden van Zandvoort en Noordwijk hebben woensdagavond grote groepen jongeren ruzie met elkaar gezocht. Ook het strand in Bloemendaal werd leeg geveegd. Bij de vechtpartij in Zandvoort raakten drie mensen gewond. Een 29-jarige Amsterdammer is aangehouden, omdat hij politiebevelen niet opvolgde. Ook een 29-jarige vrouw werd opgepakt, omdat ze een fles tegen iemand zijn hoofd gooide. In Noordwijk werden ook twee mensen opgepakt.