Volledig scherm
Yassine Abdellaoui in 2001, als voetballer van Willem II. © ANP

Abdellaoui doet aangifte van schietpartij, politie zoekt getuigen

De politie in Amsterdam weet nog niet of oud-voetballer Yassine Abdellaoui het daadwerkelijke doelwit was van de schietpartij op IJburg, waarbij hij gisteravond gewond raakte. Dat meldt een woordvoerder. Abdellaoui, die in zijn been geraakt werd, doet later vandaag aangifte.

Abdellaoui zelf meldt via zijn advocaat aan Het Parool dat hij ‘100 procent’ per vergissing is neergeschoten. ,,Yassine heeft geen enkel conflict, houdt zich verre van drugshandel of andere misdrijven en is geen onderwerp van een politieonderzoek of zo”, zegt Sanne Schuurman, de advocaat. ,,Hij bouwt gewoon aan zijn trainerscarrière. Het heeft er echt alle schijn van dat hij domme pech heeft gehad.”

In het verleden was de geboren Bosschenaar wel verdachte in een witwaszaak. Daarvoor kreeg hij aanvankelijk twee maanden voorwaardelijke celstraf. In 2014 later sprak het Hof hem in hoger beroep alsnog vrij. De politie heeft ‘heel kort’ met de geboren Bosschenaar gesproken. ,,We houden met alle scenario's rekening. Vooralsnog zijn we vooral op zoek naar getuigen.”  

Brommer

De schietpartij vond gisteren rond 23.30 uur plaats. Een hevig kermende Abdellaoui werd daarna gewond op straat aangetroffen. Vanochtend werd iets buiten Amsterdam, op een paar kilometer afstand van de schietpartij, een zwarte brommer aangetroffen. Dat is volgens de politie mogelijk de brommer waarop twee verdachten zich uit de voeten maakten. 

Volledig scherm
Politie op de plaats waar de schietpartij plaatsvond © ANP