Adnan al-Mansouri, de zoon van Abdullah al-Mansouri, tijdens een demonstratie van Amnesty International bij de Iraanse ambassade in Den Haag in 2007.
Volledig scherm
Adnan al-Mansouri, de zoon van Abdullah al-Mansouri, tijdens een demonstratie van Amnesty International bij de Iraanse ambassade in Den Haag in 2007. © anp

Abdullah al Mansouri vrijgelaten uit Iraanse cel

Mensenrechtenactivist Abdullah al Mansouri is een vrij man. Na 8 jaar in een Iraanse gevangenis gezeten te hebben is de 69-jarige Maastrichtenaar terug in Nederland. Dat maakte zijn zoon Adnan aan het ANP bekend.

 1. René krijgt knal op rechteroog door feestvierende scooterrijders: ‘En toen werd het donker’
  video

  René krijgt knal op rechteroog door feestvie­ren­de scooterrij­ders: ‘En toen werd het donker’

  Een 41-jarige man uit Balkbrug (Overijssel) kampt mogelijk voor de rest van zijn leven met zwaar oogletsel nadat hij in september voor zijn huis werd mishandeld. De politie is op zoek naar een licht getinte, kale man van zo’n 1,80 meter met een zwarte Peugeot-scooter. Ook wordt gezocht naar een bestuurder van een crèmekleurige scooter met windscherm. De mannen waren vermoedelijk zwaar onder invloed.
 2. LIVE | Verbazing om eetfoto in bedrijfsrestaurant Tweede Kamer, Oostenrijk houdt skigebieden dicht voor toeristen
  Coronavirus

  LIVE | Verbazing om eetfoto in bedrijfs­res­tau­rant Tweede Kamer, Oostenrijk houdt skigebie­den dicht voor toeristen

  De GGD’en in het land gaan er vooralsnog van uit dat ze aan het begin van de zomer zullen beginnen aan de vaccinatie van miljoenen Nederlanders. Het ziet ernaar uit dat zij alleen de mensen die niet tot risicogroepen behoren gaan inenten tegen het coronavirus. Voordat de GGD’en in actie komen, moeten circa 5 miljoen ouderen, mensen met chronische ziekten en zorgmedewerkers worden gevaccineerd. Die groepen wil het kabinet voorrang geven. Ook vandaag houden we je op de hoogte van het coronanieuws.
 1. Dit is de kerstboom die in de Tweede Kamer komt
  Play

  Dit is de kerstboom die in de Tweede Kamer komt

 2. Staat voor de rechter om veiligheid scholen
  Play

  Staat voor de rechter om veiligheid scholen