Volledig scherm
Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb © anp

Aboutaleb in gesprek met Joodse gemeenschap Rotterdam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft maandag een gesprek gehad met met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap in zijn stad. Naar aanleiding van de strijd tussen Israël en Hamas in de Gazastrook wilde de burgemeester weten wat er leeft onder de Joden in de Maasstad.

Ook de pro-Gaza-demonstraties in verschillende Nederlandse steden en de onrust die daardoor is ontstaan waren onderwerp van gesprek. Zondag had in Rotterdam een druk bezochte demonstratie tegen het Israëlische geweld plaats. Die verliep rustig.

Aboutaleb benadrukte in het gesprek dat 'de onderlinge verhoudingen in de stad door het conflict nooit mogen ontaarden in vijandelijkheden'.

De burgemeester sprak met Leo Vromen (voorzitter Nederlands-Israëlitische Gemeente Rotterdam), Leopold Hertzberger (voorzitter Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam) en met Simon Cohen (voorzitter Coalitie Rotterdammers voor Mekaar). Ook politiechef Frank Paauw was aanwezig.

Na de zomer wil Aboutaleb met de verschillende etnische en religieuze groeperingen om de tafel 'om zo te komen tot een gezamenlijke agenda voor een stabiele Rotterdamse samenleving".

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.