Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

‘Aboutaleb stak stokje voor doorverkoop omstreden schoolgebouw’

De orthodox-islamitische stichting Al Nour is fors het schip ingegaan bij de mislukte verkoop van een omstreden schoolgebouw in Rotterdam. De stichting moet een half miljoen euro schadevergoeding betalen, en zegt dat dat komt door een ingreep van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Een reconstructie.

Het bewuste schoolgebouw, een voormalig roc-pand in Rotterdam-Zuid, is in 2016 onderwerp van een landelijke rel, als blijkt dat Al Nour het gekocht heeft. De vrees is dat er een salafistische school in het pand aan de Ploegstraat gevestigd wordt, iets wat Al Nour bestrijdt. Toch is de onrust groot. ,,Het salafisme maakt de geesten van onze jongeren rijp om zich bij IS aan te sluiten”, zegt Achmed Marcouch, dan nog PvdA-Kamerlid.

  1. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.